Kindercoaching

“Nee hoor, het was een leuke dag”

En je kind loopt, zonder verdere uitleg, naar haar kamer. Daar gaat hij dan, je zorgvuldig voorbereidde, gezellige thee-moment.

Jouw vraag ‘hoe het nu werkelijk gaat met je kind’ blijft onbeantwoord. Sporadisch hoor je over vrienden, zelden over hoe jouw kind zich voelt op school of als ze naar de jeugdclub gaat. Wat gaat er toch in dat hoofd van je kind om?

De enige zekerheid die je hebt is dat jouw altijd vrolijke kind, zich wat terugtrekt als jullie je in grotere groepen bevinden. Maar dat lijkt niets bijzonders. Niet iedereen houdt daarvan, toch?  En dat ze stil wordt als er thuis wat wrijvingen zijn… ach, dat overkomt ieder kind.

 

“En toch… “

Toch vraag je je af of het wel goed gaat. Je kind laat zo weinig zien van zichzelf. Zou ze het nu wel leuk hebben op school? Haar cijfers zijn goed, dat wel. En volgens de mentor gaat het ook prima op school. Ze lacht altijd, is altijd vrolijk.

Maar om de één of andere reden blijft die knoop in je maag aanwezig. Je ziet dat je kind is veranderd sinds ze naar de middelbare school is gegaan. Ze gaat ook nooit eens met vriendinnen weg. Als ze nou maar niet een eenling wordt daar in die klas.

Ze zegt dat alles oké is, maar toch maak je je zorgen, want als je doorvraagt, dan ontploft ze! Soms zomaar vanuit het niets! Waarom is dat dan? Zo boos kunnen worden om, tja… wat eigenlijk?

 

“Hoe zou het zijn als…”

Je zou weten wat er in het hoofd van je kind omgaat?

Je zou weten waar ze behoefte aan heeft en hoe je haar kunt helpen haar emoties te begrijpen?

Als ze wat relaxter in het leven kan staan, doordat ze zelf ook weet waar haar gevoel en haar plotselinge ‘ontplofbuien’ vandaan komen. Dat zou toch fijn zijn?

Wellicht worden het dan weer uitgebreidere en gezellige thee-momenten, waarin jullie lekker kunnen bijpraten over wat jullie bezighoudt.

 

“Hebben wij een klik?”

Zelf weet ik als geen ander hoe het voelt om niet bij je gevoel te kunnen komen. Zelfs al wil je dat heel graag. Er ging een wereld voor mij open toen ik een theateropleiding ging volgen. Ik werd weer ‘maatjes met mijn lijf’. Ik ging voelen, staan als een huis, mijn stem laten horen.

Graag wil ik deze ervaringen inzetten om daar jouw kind mee op weg te helpen. Een luisterend oor zijn, te steunen, je kind laten ervaren hoe het is om weer contact met   zijn/haar lijf te krijgen.

De theateroefeningen die mij altijd tot steun zijn geweest, kan ik jouw kind aanreiken.

Het enige wat je hoeft te doen is de telefoon te pakken en die ‘klik’ te maken.

 

“Volgens mij..”

Hebben wij een klik en zie ik straks jullie nummer en adresgegevens in mijn contactformulier staan. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op.

 

“Tot snel!”

Everlyne.

 

 

 

Kindercoaching

Hier volgt binnenkort meer informatie over kindercoaching